Miten mukaan

Hanketta kehitetään pilottiseurakunnissa, joita on ympäri Suomea. Toiminta on silti avointa kaikille seurakunnille ja toimintamalleja voi ottaa käyttöön omalle yhteisölle sopivalla tavalla. Alapuolella on diaesitys, joka sisältää 4 askelta liikkuvammaksi seurakunnaksi:

1. Näkyväksi tekeminen

Käykää läpi ja kirjatkaa ylös, mitä kaikkea jo nyt teette. Saatatte yllättyäkin, kuinka paljon hyviä käytänteitä seurakunnassanne on jo olemassa! Näitä kannattaa mainostaa ja laittaa omille nettisiuillekin esille.

2. Lisää liikettä omaan työarkeen

Jokainen miettii, miten henkilökohtaisesti omassa työssä voisi lisätä liikettä. Voisinko ottaa käyttöön seisomatyöpisteen, käyttää selkäpalloa istuessa tai kävellä portaat useammin?

3. Lisää liikettä työyhteisöön

Voisimmeko lisätä kävelykokouksia työyhteisön arkeen, pyytäisinkö työkaveria taukokävelylle? Voisimmeko saada liikuntaseteleitä tai käyttää tunnin viikossa työajasta liikuntaan?

4. Liikkuminen yhdessä seurakuntalaisten kanssa

Voisinko tehdä vanhuksen kanssa pienen sydänjumpan kotikäynnin yhteydessä? Voisimmeko järjestää vaikkapa teologisen iltakävelyn tai raamattuluennolla tauottaa istumista?

Erinomainen työkalu oman ja työyhteisön arjen liikkumisen tutkimiseen löytyy täältä: Aktiivisempi arki -työpaja (sisältää työpajan vetäjän ohjeet, videon sekä valmiit työpohjat)

Jos kiinnostuit enemmän, ota yhteyttä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s